Založ si blog

Dzurindove matriošky

(Alebo tiež gejše.)

(Ma napadlo v jednej príjemnej kaviarni. Naproti, cez okno, sa na mňa ženským úsmevom usmieval billboard. Jeho bezprostredný obsah bol nepodstatný, ako vždy.)


Akým len rafinovaným spôsobom používal Mikuláš Dzurinda ženy vo vrcholnej slovenskej politike! Akoby to boli len predvolebné plagáty s topleskami 110-60-90. To akože pre tú väčšiu časť mužských voličov, ktorá by žiadnu inú formu predvolebného programu nečítala, len takúto peknú, atraktívnu, ilustrovanú.

Veď inak vraj ide o programy! Všetci voliči ich predsa podrobne študujú, analyzujú, porovnávajú, debatujú o nich v programovo-analytických krúžkoch. A nakoniec si vyberú ten najlepší a použijú ho nejakým spôsobom na WC. (Bez irónie! To je dobré, že je na niečo dobrý.)

(Doteraz som ani nepočul, aby nejaký volebný program rozoberal kauzu Gorila v radoch vlastnej strany. To asi preto, že sa táto kapitola nedá pekne ilustrovať.)

 

Ale poďme k tým matrioškám. Mikuláš Dzurinda ich vyťahoval na verejnosti podľa strmosti poklesu preferencií SDKÚ-DS. Išiel na to zo zlého konca, presne, ako malé dieťa. Jednu postupne za druhou a stále menší a menší politický formát: Martináková, Vášáryová, Radičová, Žitňanská…

Poslednú, najmenšiu a železnú rezervu istotne vytiahne zákulisný bábkoherec pred parlamentnými voľbami 2016, keď budú prieskumy veštiť 6,09 % vo voľbách 2012 deleno 4 roky odvtedy = 1,52 % famózneho úspechu po tvrdej práci a podrobnom vysvetľovaní programu SDKÚ-DS každému voličovi osobitne.

Tá posledná matrioška bude, tak sa mi zdá, už len hovorkyňa jeho osobnej asistentky, lebo všetky ostatné političky ho dovtedy opustia. (Nevďačnice!). Veru, nevidím tu žiadnu podobnosť so situáciou Pavla Ruska v prepadajúcom sa ANO. (Tam vraj platilo, že vernosť je naša cnosť!)

Myslím si, že potom len príde ponuka, ktorá sa neodmieta! Priamo od Vladimíra Mečiara, ktorý má bohaté skúsenosti s matrioškami. Ponuka, aby ich obe mocné stranícke štruktúry fúzovali do spoločnej, úplne novej stredopravej strany, po ktorej toľko volá slovenský pravicový volič po poslednom debakli! (Pridávam sa k nim.)

A bude sa valcovať! Konečne môžu zviesť rozhodujúci boj na život a na smrť s úhlavným politickým nepriateľom – Jednotou dôchodcov na Slovensku. (Veď sú to dvaja inteligentní stratégovia.)

 

Ibaže Slovensko už bude stáť pred oveľa ťažšou úlohou, že čo so SMER-om a jeho nefalšovanými 105 % v každých voľbách. Totižto, ľud má rád istoty, pre istotu. (Bez irónie.)

(Preto nerád čítam o histórii, lebo sa mi zdá, že sa všetko opakuje. Človek z ľudu je nepoučiteľný blbec.
Ale inak vďaka za každý falošný optimizmus, že to tak nie je.)

Všetku moc sovietom! Všetku moc ľudovej platforme!

27.03.2014

„Všetku moc ľudovému komisárovi Kiskovi! Ani jeden hlas socialistickej buržoázii!“ (Takto treba do nich, súdruhovia! Takto sa robí predvolebná agitácia. Pozrite sa, ako sa do nej zapojili súdruhovia z denníka SME a týždenníka TÝŽDEŇ. Tak je to správne, tak to má byť! Ponovembrové „Rudé právo“ žije, ponovembrový „Svět socialismu“ [...]

Súčasná geopolitická kríza je pomenovaná: tango nohavičky o 2 čísla menšie

13.03.2014

Prečo niekto môže nosiť tango nohavičky o 10 čísiel väčšie (vieme, že je to veľmi sexy), a prečo niekto iný musí nosiť hlboko zarezané o 2 čísla menšie? Poprípade ešte menšie? Týmto problémom sa teraz zaoberajú najlepšie geopolitické mozgy a iné orgány. (Ak by niekto podráždene reagoval, že veď tu bola Kuba a „karibská kríza“, tak tomu len toľko, [...]

Ficova prezidentská amnestia

10.03.2014

Popri všetkých diskutovaných rizikách, ktoré môžu nastať po zvolení R. Fica za prezidenta, je tu ešte jedno riziko, najväčšie. Ostatných sa neobávam, veď je to štandardný politik… Naše geopolitické a ekonomické väzby mu aj tak veľa nedovolia. To riziko sa volá prezidentská amnestia. Asi určite nie v imbecilnom štýle V. Havla alebo V. Mečiara, ale skôr v ešte [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

phrubec

O spoločnosti a krkolomnom pobyte v nej vďaka našej biológii, politike, náboženstvu a dejinám, ktoré nám niekedy pomáhajú a niekedy presne naopak. Ale kedy ako?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 72041x
Priemerná čítanosť článkov: 3002x

Autor blogu

Kategórie