Založ si blog

Agent Lipšic hlási Centrále:

Misia splnená!

 

1. KDH demoralizované

2. policajný zbor rozoštvaný

3. izraelské firmy opäť nadmieru uspokojené (aj izraelský poradca KDH)

4. integrácia pravice oddialená zakladaním ďalšej pravicovej super-mini-pseudo-strany (tzv. štetináčov podľa ich sídla na Štetinovej ulici)

5. hlavný odhaľovač nátlakových skupiniek vyradený z top politiky (úplne to nevyšlo, stále je v parlamente)

(Počul som, že sa aj Figeľ chystá založiť novú stranu, tzv. Odstupné fígle, skratka OF.
Nejaký menší byt ako centrála by sa pre nich už našiel a našli by sa aj nejakí poctivo zarábajúci financmajstri a financmajsterky ako pokladníci. Veru, novú stranu treba pripravovať s veľkým dôvtipom a predstihom. Ale hlavne s božou podporou z verejných peňazí.)

 

Ale späť k nášmu agentovi 000.

Ktoževie, aké ďalšie ambiciózne plány má s nim jeho Centrála. Ja len dúfam, že sa tak schopný človek už úplne neopotreboval. Nemyslím biologicky, ale morálne.
No možno v jeho Centrále to vidia inak, naopak. Pre nich opotrebovanosť vlastne znamená to isté, ako bohatá profesionálna skúsenosť.

(Takým ľuďom sa zvykne hovoriť politickí lídri alebo politické elity, globálni stratégovia, experti z Davosu, profesorky z Oxfordu, alebo len tak všeobecne, že top manažéri, špičkoví profesionáli, lodivodi vlajkových lodí a kto vie, ako ešte.
Napríklad súčasný minister spravodlivosti má nábeh stať sa nim tiež. To sú proste ľudia so zvláštnym poslaním. Vykonajú ho s pokojnou tvárou, aj keď celá posádka ich lode potom dni a týždne grcia cez palubu následkom takej strašnej plavby.)

 

Na záver jedno malé, ale praktické riešenie pre lepšie zorientovanie sa občanov a voličov. Bol by ním anonymný a prehľadný register všetkých pozícií a funkcií od roku 1990 vo verejnej správe alebo akokoľvek financovaných z verejných zdrojov. Obsahoval by pozície počnúc trápnou obecnou úrovňou. Skrátka, boli by v ňom úplne všetci.

Okrem toho by pri každej pozícii bolo uvedené, ako bola obsadená, napr. či politickou nomináciou alebo inak.
A čo je najdôležitejšie, bolo by v ňom uvedené, koľko akých peňazí išlo na túto pozíciu z verejných zdrojov. Čiže aj odmeny, mimoriadne odmeny, špeciálne odmeny, odmeny pod krycím názvom, náhrady, pôžitky a pod.

Všetko pekne chronologicky!

Občan by si sám pohodlne našiel, kto cez koho tuneloval naše spoločné peniaze určené na veci verejné. Ktorá strana cez koho pravidelný plat financovala svoju kasu. Možno by zoznam nemusel byť úplne anonymný, niektoré vyššie funkcie by mohli byť neanonymné. A možno aj pri niektorých nadpriemerných sumách vykázaných za mesiac by bolo automaticky uvedené meno straníckeho bieleho koňa alebo bielej kobyle.

 

 

Som hlboko veriaci človek. Prejavuje sa to aj tak, že verím, že súčasná vláda poskladaná z čestných ľudí, ktorých nebudem z časových dôvodov menovať, lebo to nie sú nejakí kriminálnici ako piťovci a iní rozvracači štátu, opakujem, sú to všetko slušní ľudia, preto verím, že tento register zavedú od 1. 1. 2013.
Adminom by mohol byť Vážny alebo Počiatek alebo nejakí experti na nástenkové tendre, ale nechcem našepkávať, majú chlapci vlastnú hlavu.
Veril som tomu aj pri predošlej vláde, aj predpredošlej, aj predpredpredošlej a mojou hlbokou vierou a vrúcnou láskou nemohlo nič otriasť. A ani doteraz neotriaslo, lebo verím v apokalypsu ako sa patrí a sluší…

Všetku moc sovietom! Všetku moc ľudovej platforme!

27.03.2014

„Všetku moc ľudovému komisárovi Kiskovi! Ani jeden hlas socialistickej buržoázii!“ (Takto treba do nich, súdruhovia! Takto sa robí predvolebná agitácia. Pozrite sa, ako sa do nej zapojili súdruhovia z denníka SME a týždenníka TÝŽDEŇ. Tak je to správne, tak to má byť! Ponovembrové „Rudé právo“ žije, ponovembrový „Svět socialismu“ [...]

Súčasná geopolitická kríza je pomenovaná: tango nohavičky o 2 čísla menšie

13.03.2014

Prečo niekto môže nosiť tango nohavičky o 10 čísiel väčšie (vieme, že je to veľmi sexy), a prečo niekto iný musí nosiť hlboko zarezané o 2 čísla menšie? Poprípade ešte menšie? Týmto problémom sa teraz zaoberajú najlepšie geopolitické mozgy a iné orgány. (Ak by niekto podráždene reagoval, že veď tu bola Kuba a „karibská kríza“, tak tomu len toľko, [...]

Ficova prezidentská amnestia

10.03.2014

Popri všetkých diskutovaných rizikách, ktoré môžu nastať po zvolení R. Fica za prezidenta, je tu ešte jedno riziko, najväčšie. Ostatných sa neobávam, veď je to štandardný politik… Naše geopolitické a ekonomické väzby mu aj tak veľa nedovolia. To riziko sa volá prezidentská amnestia. Asi určite nie v imbecilnom štýle V. Havla alebo V. Mečiara, ale skôr v ešte [...]

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

phrubec

O spoločnosti a krkolomnom pobyte v nej vďaka našej biológii, politike, náboženstvu a dejinám, ktoré nám niekedy pomáhajú a niekedy presne naopak. Ale kedy ako?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 72037x
Priemerná čítanosť článkov: 3002x

Autor blogu

Kategórie