Založ si blog

Magduška, Lucka a Mirko, neodchádzajte, budete všetkým strašne chýbať

Jedna zlá správa za druhou. Ani neviem, ktorú by som mal vypichnúť. Asi tú najtragikomickejšiu, aj keď postaršiu.

(Slovenská politika je skutočne ako zlý film. Priam filmový priemysel na otrasné filmy. Ešte k tomu dotovaný zo spoločného. Nuž ale čo by som chcel, nenáročné publikum, mizerná ponuka.)

Teda, čo som si všimol, inak neviem, či si to ešte niekto iný všimol, lebo ak aj nie, chápem to. Tragikomédiu nemá každý rád.

Traja špičkoví odborníci, ničím nenahraditeľní politici a morálne autority sa rozhodli odísť zo života. Straníckeho, samozrejme, ale napätie to už dostáva aj tak! SDKÚ prišlo o jednu vplyvnú lobby. Údajne liberálnu. Aj keď je pravda, že keby odišli aj všetci z SDKÚ, ani tak by im to nepomohlo. Nato majú príliš inteligentné vedenie a žiadnych ľudí v zálohe.

Magdušku si budeme pamätať hlavne podľa jej bonmotov. Má na ne trade mark. Napríklad posledne ten o Matici ako fašizoidnej organizácii.
Fašizoidná? Nechcela snáď pani poslankyňa povedať, že fašírková? Alebo fazuľová? Alebo fašírkovo-fazuľová? Asi sa jej to niekde pomiešalo, niekde v konspektoch…

Jej mnohé predvolebná nápady, že ako by ona doprimátorovala Bratislavu ani nespomínam. Každopádne, podľa logiky politikov typu Vrece Zemiakov, bolo jej veľkým úspechom a zadosťučinením pre celú pravicu, že sa volebného zápasu vôbec zúčastnila.

Lucku nám budú pripomínať jej hrdiské zápasy počas celého nie plne funkčného obdobia proti Veľkému sedemhlavému drakovi z jaskyne Najvyšší súd. Odolal akoby nič. Ale aj tak, bol to bohatý životný príbeh! Pán prstenov je proti tomu nudný telefónny zoznam.

(Ale o čo jej skutočne išlo, o tom by asi najviac vedel povedať je priateľ D. Lipšic.)

No a Mirka, geniálneho experta na školstvo a zamestnanosť… toho som si, pravdupovediac, ani nevšimol. Asi zato môže naše rozvinuté školstvo a zanedbateľná nezamestnanosť, že si nebolo čoho všimnúť. Možno teraz, keď ho zamestná Transparentná Internacionála budeme o ňom ešte počuť.

 

Tak som si dobre pospomínal, poplakal, teraz sa idem zničiť Vianocami…

 

 

 

P.S.: Tiež ďakujem všetkým čitateľom tohto blogu na úprimné vianočné želania dobrého zdravia, šťastia a lásky!

Všetku moc sovietom! Všetku moc ľudovej platforme!

27.03.2014

„Všetku moc ľudovému komisárovi Kiskovi! Ani jeden hlas socialistickej buržoázii!“ (Takto treba do nich, súdruhovia! Takto sa robí predvolebná agitácia. Pozrite sa, ako sa do nej zapojili súdruhovia z denníka SME a týždenníka TÝŽDEŇ. Tak je to správne, tak to má byť! Ponovembrové „Rudé právo“ žije, ponovembrový „Svět socialismu“ [...]

Súčasná geopolitická kríza je pomenovaná: tango nohavičky o 2 čísla menšie

13.03.2014

Prečo niekto môže nosiť tango nohavičky o 10 čísiel väčšie (vieme, že je to veľmi sexy), a prečo niekto iný musí nosiť hlboko zarezané o 2 čísla menšie? Poprípade ešte menšie? Týmto problémom sa teraz zaoberajú najlepšie geopolitické mozgy a iné orgány. (Ak by niekto podráždene reagoval, že veď tu bola Kuba a „karibská kríza“, tak tomu len toľko, [...]

Ficova prezidentská amnestia

10.03.2014

Popri všetkých diskutovaných rizikách, ktoré môžu nastať po zvolení R. Fica za prezidenta, je tu ešte jedno riziko, najväčšie. Ostatných sa neobávam, veď je to štandardný politik… Naše geopolitické a ekonomické väzby mu aj tak veľa nedovolia. To riziko sa volá prezidentská amnestia. Asi určite nie v imbecilnom štýle V. Havla alebo V. Mečiara, ale skôr v ešte [...]

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

phrubec

O spoločnosti a krkolomnom pobyte v nej vďaka našej biológii, politike, náboženstvu a dejinám, ktoré nám niekedy pomáhajú a niekedy presne naopak. Ale kedy ako?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 72067x
Priemerná čítanosť článkov: 3003x

Autor blogu

Kategórie