Založ si blog

Krym nie je Kosovo? Odkedy?

Keď Krym usporiada referendum o samostatnosti, povedzme, že to nebude hneď o pričlenení do Ruska, tak potom tie isté krajiny, ktoré uznali Kosovo, uznajú aj túto post-kosovskú realitu?

A čo Slovensko? Zostane rovnako principiálne?

Keď Ukrajina odmietne krymské referendum ako odmietlo Španielsko katalánske referendum, potom čo by malo nasledovať? Súdruhovia geopolitici, ktorí vyrobili Kosovo, by teraz radili čo? (Ruská okupácia Krymu by v tomto bode mala byť len okrajovým problémom.) Budú tiež principiálni alebo budú hroziť bezpečnostnými zárukami pre ICH Ukrajinu?

(My, občania EÚ, teda hydina, by sme mali mať aký názor? To je vlastne celkom jedno, veď kto sa pýta hydiny na jej názor? Súdruh predseda NATO to vyjadril jasne, hoci nechtiac…)

Tento krátky článok nie je o Kryme, to je len zámienka. Neviem, a ani sa tým netajím, že neviem, či má patriť Krym do Ukrajiny alebo do Ruska alebo má byť samostatným štátom alebo má byť druhou Palestínou… (to posledné beriem späť, je to veľmi morbídny model, nikomu ho neprajem).

Toto je o jednom geopolitickom imbecilizme nazývanom odborne „samostatné Kosovo“. Je to tiež o tom, že Európa stráca Rusko, čo je veľká prehra skutočného európanstva (napriek morbídnej komunistickej minulosti Ruska, ktoré sa so sovietskou érou rozhodne nechce vysporiadať na spôsob Nemecka).

 

Myslím si, že všeobecná pasivita obyvateľov EÚ je voda na mlyn pre všetky imbecilné rozhodnutia, nedávne aj budúce, ktoré robia títo kŕmiči hydiny v jej mene.

 

Všetku moc sovietom! Všetku moc ľudovej platforme!

27.03.2014

„Všetku moc ľudovému komisárovi Kiskovi! Ani jeden hlas socialistickej buržoázii!“ (Takto treba do nich, súdruhovia! Takto sa robí predvolebná agitácia. Pozrite sa, ako sa do nej zapojili súdruhovia z denníka SME a týždenníka TÝŽDEŇ. Tak je to správne, tak to má byť! Ponovembrové „Rudé právo“ žije, ponovembrový „Svět socialismu“ [...]

Súčasná geopolitická kríza je pomenovaná: tango nohavičky o 2 čísla menšie

13.03.2014

Prečo niekto môže nosiť tango nohavičky o 10 čísiel väčšie (vieme, že je to veľmi sexy), a prečo niekto iný musí nosiť hlboko zarezané o 2 čísla menšie? Poprípade ešte menšie? Týmto problémom sa teraz zaoberajú najlepšie geopolitické mozgy a iné orgány. (Ak by niekto podráždene reagoval, že veď tu bola Kuba a „karibská kríza“, tak tomu len toľko, [...]

Ficova prezidentská amnestia

10.03.2014

Popri všetkých diskutovaných rizikách, ktoré môžu nastať po zvolení R. Fica za prezidenta, je tu ešte jedno riziko, najväčšie. Ostatných sa neobávam, veď je to štandardný politik… Naše geopolitické a ekonomické väzby mu aj tak veľa nedovolia. To riziko sa volá prezidentská amnestia. Asi určite nie v imbecilnom štýle V. Havla alebo V. Mečiara, ale skôr v ešte [...]

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Predseda KDH Milan Majerský

KDH listom žiada eurokomisiu, aby nám nepozastavila čerpanie financií z plánu obnovy

16.04.2024 17:34

"Nechceme, aby za 'prešľapy' vlády bol potrestaný občan," vyhlásil líder hnutia Milan Majerský.

Belgicko, Európsky parlament, polícia

Krajná pravica tu nie je vítaná. Bruselské úrady zablokovali konferenciu konzervatívcov, kde mal vystúpiť Orbán

16.04.2024 17:26, aktualizované: 17:54

Medzi pozvanými boli tiež niekdajší kandidát na prezidenta Francúzska Éric Zemmour alebo jeden zo strojcov brexitu Nigel Farage.

nehoda, auto

Tínedžer s dvomi promile alkoholu si sadol za volant, po nehode chcel ujsť

16.04.2024 17:20

Mladíka zadržal policajt, ktorý náhodou prechádzal okolo.

phrubec

O spoločnosti a krkolomnom pobyte v nej vďaka našej biológii, politike, náboženstvu a dejinám, ktoré nám niekedy pomáhajú a niekedy presne naopak. Ale kedy ako?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 72025x
Priemerná čítanosť článkov: 3001x

Autor blogu

Kategórie