Otrasné! Súd poslal Žitného na 12 rokov do väzenia!

19. apríla 2012, phrubec, Konzumná hydina

Za hrubú nedbalosť s následkom smrti iba 12 rokov. Čo k tomu dodať? Ďalší nepríčetný sudca na Slovensku.

Chcel by som sa ho opýtať, že koľko by bolo za vraždu pod vplyvom alkoholu? Nemyslím tým dobrú domácku 52-ku vypálenú v rámci operačného programu „Podpora rozvoja alkoholizmu slovenského vidieka“, čo by bola, samozrejme, poľahčujúca okolnosť. Veď určite chápe, o čom hovorím. Myslel som, za obyčajnú vraždu, ktorú úmyselne spáchal alkohol v hlave nevinného človeka.

A koľko by dostal, podľa tohto nepríčetného sudcu, páchateľ, ktorý by ostrými nábojmi len tak strieľal z okna na školské ihrisko.
Pravdaže, bola by tu istá poľahčujúca okolnosť, že pre koruny stromov celkom dobre nemohol vidieť, či sa tam náhodou niekto nenachádzal. Ak by teda čisto nešťastnou a neúmyselnou náhodou raz šťastne trafil do čierneho, tak by asi podľa tohto nepríčetného sudcu dostal za hrubú nedbalosť takých 5 až 7 rokov. Viac? Neverím!

Snažím sa vcítiť do logiky nepríčetnej slovenskej justície.

Aby som nezabudol dodať, že Žitný je inak slušný veriaci a vykonal účinnú ľútosť, že mu je to fakticky ľúto, lebo aj on si odvtedy veľa vytrpel. A ešte ho čaká druhý, nebeský trest. 12 x 365 = 4380 otčenášov v sede na záchodovej mise bez sedadla.
Bŕŕŕŕŕŕ! Aké kruté je to jeho nebo!

Čakám, že až sa vráti z väzenia, čo sa dá robiť, aj takýto sa odtiaľ vracajú polepšení, že Markíza s ním hneď natočí celoročnú a veľmi populárnu telenovelu.
Samozrejme, že o ňom.

 

A vlastne, nie je to veľký chudák a obeť brutálnej justície? Je! Rovnako ako ďalšie známe celebrity, ktoré pri šoférovaní, alebo čo už robili s autom, pozabíjali nejakých bezvýznamných ľudí, čo sa im priplietli do cesty a do kariéry.

Ale skúste len tak zabiť človeka na chodníku. Vy ste chodec, on je chodec, zrazu padne a je mŕtvy. Za to je koľko rokov? Nič? Neverím!

 

(Celý tento článok je založený na úplne vymyslenej neskutočnosti. Ešte aj krajina je úplne vymyslená.)