Životaschopné strany sa zbavujú odpadu

28. mája 2012, phrubec, aPolitika

Toto pravidlo veľkého jarného upratovania platí aj pre KDH. Ďalšie upratovanie obvykle býva až na jeseň.

Nech si už konečne Lipšic ide a nech si už konečne založí svoju osobnú stranu. Stranu pre svoju veľkú osobnú potrebu.

Ale možno to ešte neurobí. Možno najprv prestúpi do SDKÚ a potom konečne aj tam zavejú nové vetry… zo starých zadkov. Veď mladé, odvážne a rečovo zdatné vetry sa vždy zídu. Ako bonus získa SDKÚ druhú Žitňanskú. Do rezervy, keby sa náhodou niečo stalo s tou prvou.

 

Ale možno ani to neurobí, ale prestúpi k najhodnotnejším, prepáčte, najhodnotovejším politikom za posledných 23 rokov, k Palkovi a Mikloškovi. Ich preferencie vystrelia do kozmických výšin 1,… %.

(Ide samozrejme len o hrubý odhad jednej renomovanej prieskumnej agentúry, ktorá nechce byť menovaná pod hrozbou uplatnenia autorských práv.)

 

Ale možno ani toto neurobí. Kto vie, čo vlastne urobí. Kto vie, aké má skutočné poslanie. Odkedy sa začal ozývať v KDH, prestávalo byť KDH katolícke. Bigotné-nebigotné, málopercentné, ale aspoň čitateľné.

(To je samozrejme len osobná nevraživosť a hlúpa ohovárka bigotných závistlivcov.)

 

Myslím si, že ak nejaká akože toposobnosť odíde z nejakej strany na protest proti jej generálnej línii (nemali ju náhodou iba súdruhovia?) a nedokáže tým spôsobiť v strane vážnejší rozkol alebo vážnejšie zamyslenie sa, a ani nedokáže prelanáriť väčšiu časť členskej základne, tak je úplne jasné, že to nebol žiadny líder. Politológovia tomu hovoria bublina alebo prd.

(Podľa jednej nemenovanej politologickej teórie prd, ktorý je aktívny akokoľvek hlboko pod hladinou, vyvoláva na povrchu omamujúce bubliny. To sa myslí vedeckometaforicky, nie ironicky.)

 

A na záver ešte jedna otázočka. Toho Procházku uprace KDH až na jeseň? Lebo časované bomby likvidujú vo VOP Nováky a tie, no neviem neviem, či dovtedy vydržia čakať na túto zákazku.

 

(Nabudúce to bude o tom, ako si Lipšic vo výslužbe založí detektívnu kanceláriu a ako vyšetrí vraždu Valka. Už sa aj nechal počuť, že stopy vedú do Ruska, ktoré to urobilo na požiadanie CIA, pretože boli ohrozené strategické záujmy Seychelských ostrovov, ktoré už nemali za čo nakupovať ruskú ropu z Iránu, z ktorej sa vyrába americké nemenované nealko. A čo s tým má spoločné Valko? To je úplne fuk, hlavné je, že to Lipšic vyšetrí. ON je na veľké veci, lebo často máva veľké vízie.)