Fico proti katolíkom

22. júna 2012, phrubec, aPolitika

Aktuálny stav 1:0 na penalty (píska Viktor Kassai).

Sviatok nejakej Panenkymáriesedembolestnejpatrónkyslovenska? Sem alebo tam! Je to vôbec zaslúžilá súdružka? O týchto veciach predsa môže rozhodovať politická strana ako o grafikone vnútroštátnej prepravy jatočného dobytka alebo o sadzbe DPH na kosáky a kladivá.

Nejaké ekonomické úspory sú len púha zámienka. Podstatné je ukázať, kto tu teraz zase vládne. A aká ideológia. (Niečo ako reparát pre ľudí, ktorí z objektívnych príčin nestihli vládnuť v rokoch 1948-1989. Napr. kvôli veku.)

Ale prečo nikto nenavrhol zrušiť ako sviatok komunisticko-čechoslovakistické SNP?

(Ak by niekto náhodou nevedel, čo to bol čechoslovakizmus a kto to bol napr. Edvard Beneš a aké mal názory na nás Slovákov a na postavenie Slovenska v Československu, nech si to starostlivo dohľadá. A ak by niekto náhodou nevedel, čo to bol komunizmus na Slovensku, nech sa ani neunúva niečo dohľadávať…)

 

Alebo prečo nikto nenavrhol zrušenie ako sviatku 1. máj? To by bola symbolika! Úspora a hneď aj ekonomický rast získaný na úkor pofľakovania sa. Oslava práce oslávená skutočnou prácou v pracovnom dni, v pracovnej dobe a v pracovnom oblečení.

Ani nadčasy by zamestnávatelia nemuseli preplácať za 1. máj. Tie by boli automaticky predisponované ako sponzorský dar vďačných pracujúcich, inak štatistických katolíkov, na účet Strany práce a istoty (SPI).

(Nesmierne ma pobavil výrok nejakého vyššieho referenta bratislavsko-trnavskej divízie, že si návrh SPI ešte nechá prejsť hlavou, teda nejakí jeho odborníci na nejaké právo si to nechajú prejsť hlavou. Toto už ani nekomentujem, pre smiech nevládzem.)

 

 

V každom prípade sa dajú čakať mohutné demonštrácie typu „neberte nám Markízu, patrónku Slovenska“. (Inak povedané, „neberte nám milovaný bulvár, chlieb náš každodenný.“)