Založ si blog

Súčasná geopolitická kríza je pomenovaná: tango nohavičky o 2 čísla menšie

Prečo niekto môže nosiť tango nohavičky o 10 čísiel väčšie (vieme, že je to veľmi sexy), a prečo niekto iný musí nosiť hlboko zarezané o 2 čísla menšie? Poprípade ešte menšie? Týmto problémom sa teraz zaoberajú najlepšie geopolitické mozgy a iné orgány.

(Ak by niekto podráždene reagoval, že veď tu bola Kuba a „karibská kríza“, tak tomu len toľko, že to bola príliš malá vreckovka na príliš veľký nos. Áno, stále hovorím o Kryme, Ukrajine a okolí.)

Ale takto vyvážená geopolitika negunguje. Takto sa dá akurát docieliť skratová reakcia alebo aj niečo väčšie. (A keďže občania EÚ, ako vždy, nemajú svojich politikov a svoje armády pod kontrolou, tak sa môžu ocitnúť v situácii, ktorú si určite neželali.)

 

Problém číslo 1 je ten, že všetky geopolitické softvéry sa testujú naživo kade-tade, len nie na území USA. A presne tam by sa mali realizovať. Je to predsa najväčší vývojár, výrobca a vývozca tohto softvéru, bolo by teda prirodzené, keby ho najprv testoval na sebe.

 

(Nech si nikto nemýli geopolitiku s gejopolitikov, to J tam pôvodne nebolo, aj keď posledná olympiáda naznačuje, že aj tu sa budú hranicie stierať a 2 politiky sa budú zbližovať, možno sa aj zaregistrujú.)

 

Usáci, na rozdiel od Rusákov, vôbec nevedia, čo je to žiť uprostred vojny. Akejkoľvek vojny. Dúfam, že skôr či neskôr si svetová verejnosť uvedomí, že nemôže stále tolerovať jedného globálneho psychopata, ktorý stratil akékoľvek ohľady, ale hlavne všetky mapy s jasnými „hranicami životných záujmov“.

Preto som za samostatné Nové Mexiko. Tým by to mohlo začať. Nie je to nová alebo zabudnutá téma. Nové Mexiko si zaslúži vlastnú budúcnosť, je to okupovaná krajina bez akejkoľvek politickej autonómie. Ak sa pripojí k „starej dobrej matke“, bude to ich vec, Mexičanov a ostatných Indiánov. (Fakt, aj Indiáni Nového Mexika sú národ, dá sa to vygúgliť…)

 

Ale na úplný začiatok by sa mala usporiadať „Konferencia priateľov USA“ (Brazílie, Venezuely, Ruska, Číny, Iránu a ďalších priateľov), kde by sa dohodli pravidlá, čo s touto chronicky problémovou krajinou, ktorá má dobrú armádu aj spravodajské služby aj veľa prostriedkov na korumpovanie politikov aj na zakladanie mimovládnych organizácií po celom svete na podporu demokracie alebo čohokoľvek iného, čo ich armáda práve nepotrebuje v muničných skladoch.

(Čína to má s principiálnosťou ťažké, na jednej strane Tibet, ktorý nechce pustiť a na druhej strane Taiwan, ktorý chce pripojiť aj defakto. Aj kvôli nej treba vyváženú globálnu politiku.)

 

Toľko na túto šteklivú tému týchto dní. Keby som vedel kresliť, pridal by som nejaké múdre grafy vo forme karikatúr, ale neviem.

Všetku moc sovietom! Všetku moc ľudovej platforme!

27.03.2014

„Všetku moc ľudovému komisárovi Kiskovi! Ani jeden hlas socialistickej buržoázii!“ (Takto treba do nich, súdruhovia! Takto sa robí predvolebná agitácia. Pozrite sa, ako sa do nej zapojili súdruhovia z denníka SME a týždenníka TÝŽDEŇ. Tak je to správne, tak to má byť! Ponovembrové „Rudé právo“ žije, ponovembrový „Svět socialismu“ [...]

Ficova prezidentská amnestia

10.03.2014

Popri všetkých diskutovaných rizikách, ktoré môžu nastať po zvolení R. Fica za prezidenta, je tu ešte jedno riziko, najväčšie. Ostatných sa neobávam, veď je to štandardný politik… Naše geopolitické a ekonomické väzby mu aj tak veľa nedovolia. To riziko sa volá prezidentská amnestia. Asi určite nie v imbecilnom štýle V. Havla alebo V. Mečiara, ale skôr v ešte [...]

Krym nie je Kosovo? Odkedy?

03.03.2014

Keď Krym usporiada referendum o samostatnosti, povedzme, že to nebude hneď o pričlenení do Ruska, tak potom tie isté krajiny, ktoré uznali Kosovo, uznajú aj túto post-kosovskú realitu? A čo Slovensko? Zostane rovnako principiálne? Keď Ukrajina odmietne krymské referendum ako odmietlo Španielsko katalánske referendum, potom čo by malo nasledovať? Súdruhovia geopolitici, ktorí [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

phrubec

O spoločnosti a krkolomnom pobyte v nej vďaka našej biológii, politike, náboženstvu a dejinám, ktoré nám niekedy pomáhajú a niekedy presne naopak. Ale kedy ako?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 72099x
Priemerná čítanosť článkov: 3004x

Autor blogu

Kategórie