Založ si blog

Všetku moc sovietom! Všetku moc ľudovej platforme!

„Všetku moc ľudovému komisárovi Kiskovi! Ani jeden hlas socialistickej buržoázii!“

(Takto treba do nich, súdruhovia! Takto sa robí predvolebná agitácia. Pozrite sa, ako sa do nej zapojili súdruhovia z denníka SME a týždenníka TÝŽDEŇ. Tak je to správne, tak to má byť! Ponovembrové „Rudé právo“ žije, ponovembrový „Svět socialismu“ opäť dýcha!)

 

Áno, asi takto si predčasom predstavovali kampaň súdruhovia napravo. Lenže veci sa vyvrtli celkom opačne, „už ani jeden hlas tej jednej strane, prosíme!“, to je ich agitácia dnes. (K tejto téme už boli napísané mnohé vtipné blogy!)

Je to asi slovenský paradox, ale pravici načas najviac prospeje, keď súčasné tzv. pravicové strany utŕžia totálny debakel.

Stony a ponosy spomenutého ľudového komisára, že nedajme všetko triednemu nepriateľovi, by mali byť pre každého pravicového voliča výzvou, aby Takzvaných poslal navždy do zabudnutia.
„Už ani jeden hlas vyplakávačom a chudákom!“

Vyčistí sa stôl, ukážu sa jasné kontúry a jasné fronty. Našťastie sa ľavica, alebo tiež len tzv. ľavica, vystavuje extrémnemu riziku, že neunesie trojmocnú konšteláciu moci. Môže sa maximálne znemožniť na dlhú dobu, ak sa pôjde čínskou cestou… aj keď Fico sľubuje rakúsku cestu a veľké bratanie sa s ľudovcami.
Teraz neviem povedať, či perspektívne nie je Fico to povestné menšie zlo…

 

P. S. 1: Ak v tejto krajine niekoho podporuje SME a TÝŽDEŇ, tak to je tá najlepšia vizitka, že o koho skutočne ide. Taký kandidát už nemusí na seba ani nič prezrádzať.

P. S. 2: Poučenie týchto dní, „daj si pozor, aby ťa nepoužili ako Pravý sektor na Ukrajine“.

Súčasná geopolitická kríza je pomenovaná: tango nohavičky o 2 čísla menšie

13.03.2014

Prečo niekto môže nosiť tango nohavičky o 10 čísiel väčšie (vieme, že je to veľmi sexy), a prečo niekto iný musí nosiť hlboko zarezané o 2 čísla menšie? Poprípade ešte menšie? Týmto problémom sa teraz zaoberajú najlepšie geopolitické mozgy a iné orgány. (Ak by niekto podráždene reagoval, že veď tu bola Kuba a „karibská kríza“, tak tomu len toľko, [...]

Ficova prezidentská amnestia

10.03.2014

Popri všetkých diskutovaných rizikách, ktoré môžu nastať po zvolení R. Fica za prezidenta, je tu ešte jedno riziko, najväčšie. Ostatných sa neobávam, veď je to štandardný politik… Naše geopolitické a ekonomické väzby mu aj tak veľa nedovolia. To riziko sa volá prezidentská amnestia. Asi určite nie v imbecilnom štýle V. Havla alebo V. Mečiara, ale skôr v ešte [...]

Krym nie je Kosovo? Odkedy?

03.03.2014

Keď Krym usporiada referendum o samostatnosti, povedzme, že to nebude hneď o pričlenení do Ruska, tak potom tie isté krajiny, ktoré uznali Kosovo, uznajú aj túto post-kosovskú realitu? A čo Slovensko? Zostane rovnako principiálne? Keď Ukrajina odmietne krymské referendum ako odmietlo Španielsko katalánske referendum, potom čo by malo nasledovať? Súdruhovia geopolitici, ktorí [...]

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 07:37

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

phrubec

O spoločnosti a krkolomnom pobyte v nej vďaka našej biológii, politike, náboženstvu a dejinám, ktoré nám niekedy pomáhajú a niekedy presne naopak. Ale kedy ako?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 72093x
Priemerná čítanosť článkov: 3004x

Autor blogu

Kategórie