Založ si blog

Komu pomohol P. Pčolinský a jeho Gorily?

Samozrejme ľavici, SMERu, Lipšicovi a nepriamo aj J&T. Aké skvelé!

Bude 4. apríl 2012 pred národnou radou opäť pokusom o zahmlievanie skutočných cieľov organizátorov?

Alebo sa už organizátori konečne vyjadria aj k D. Lipšicovi a k jeho snahe nenapraviteľne dobabrať vyšetrovanie kauzy Gorila? Táto kauza ide akosi v šľapajach vyšetrovania vraždy advokáta E. Valka.

(D. Lipšic „objaviteľským spôsobom“ tvrdil, že medzi vládnymi a opozičnými stranami je už dávno uzavretý tajný dodatok zmluvy o vzájomnom neútočení, prepáčte, o akože vzájomnom nekompromisnom útočení.

Práveže D. Lipšic stelesňuje celou svojou politickou kariérou toto akožeútočenie, akožekritizovanie a akožeodhaľovanie. Posledná televízna diskusia tohto akožepolitika s R. Kaliňákom bola jasnou ukážkou, ako sa takéto divadlo má hrať. A jeho strely naslepo a vyvaľovanie otvorených dverí, ako v prípade obvinenia P. Ruska, sú len ďalšou ukážkou.

Naozaj by si mal tento akožepolitik založiť vlastnú politickú stranu, napr. Pravú Misiu 21 alebo Pravú KDS a mal by zmiznúť do percentuálneho minima ako jeho akožečestní a akožezásadoví predchodcovia I. Šimko, V. Palko a F. Mikloško.)

Pod tlakom udalostí, keď sa už demonštrovalo pred ostatnými sídlami strán, by bolo veľmi čudné obísť práve KDH. Ale P. Pčolinský a L. Gallová si sami sebe napísali „presvedčivé ospravedlnenky“ prečo nemohli prísť na demonštráciu pred sídlo KDH. Neriešili si náhodou profesionálny stret záujmov alebo výhradu vo svedomí?

Ak by organizátori chceli, aby sa z počiatočnej iniciatívy vykľulo široké hnutie občanov za zmenu zdola, naozaj zdola, teda nie ako to predstieral J. Budaj, nemali sa správať „profesionálne pochybne“. Očakávali snáď, že sa toto naše apolitické obyvateľstvo bude mimoriadne aktivizovať v prospech malého a sektársky uzavretého www.Výboru pre verejné blaho.sk?

Trochu sa to dá pochopiť preto, lebo tu bol poučný vývoj okolo iniciatívy „Občianska výzva 2012“, teda okolo tých eštebákov juniorov, čo úplne zlikvidovali protesty v Banskej Bystrici. Ale len trochu sa to dá pochopiť.

Už vôbec sa nedá pochopiť to, prečo sa organizátori dohodli s políciou, aby infikovala dav policajtmi v civile „v záujme ochrany verejného poriadku“. To je ako zo slovenského dodatku k románu 1984.

 

Napriek všetkému by malo prísť pred verejný dom národnej rady čo najviac občanov. A mohli by si zobrať veľa farebných a ochutených prezervatívov, lebo bude streda! Rodičia by mali zobrať školopovinné deti. Môžu si urobiť pekné rodinné fotky na pamiatku, že ich rodičia nepolitizovali len pred televízorom.

Z demonštrácie by mohla vyjsť aspoň skromná petícia určená vedeniu verejnoprávnej televízie, rade STV, rade pre vysielanie a transmisiu a parlamentnému výboru pre médiá, aby iniciatívy občanov dostali v televízii priestor na pravidelné diskusie s politikmi.

Prečo? Lebo akožezásadné, akoženatelové a akoževoprednedohodnuté otázky, ktoré im kladú známi profesionáli z médií, sú hlboko pod úrovňou študentov 2. ročníka žurnalistiky.

(Najlepšie by bolo M. Zemkovú ihneď odvolať so spätnou účinnosťou odo dňa nástupu do funkcie a jej šéfdramaturgov hneď po nej!)

 

P. S. Ja samozrejme nemôžem prísť, lebo musím súrne odcestovať, ale inak mám bratranca novopečeného poslanca za goriliu stranu.

Všetku moc sovietom! Všetku moc ľudovej platforme!

27.03.2014

„Všetku moc ľudovému komisárovi Kiskovi! Ani jeden hlas socialistickej buržoázii!“ (Takto treba do nich, súdruhovia! Takto sa robí predvolebná agitácia. Pozrite sa, ako sa do nej zapojili súdruhovia z denníka SME a týždenníka TÝŽDEŇ. Tak je to správne, tak to má byť! Ponovembrové „Rudé právo“ žije, ponovembrový „Svět socialismu“ [...]

Súčasná geopolitická kríza je pomenovaná: tango nohavičky o 2 čísla menšie

13.03.2014

Prečo niekto môže nosiť tango nohavičky o 10 čísiel väčšie (vieme, že je to veľmi sexy), a prečo niekto iný musí nosiť hlboko zarezané o 2 čísla menšie? Poprípade ešte menšie? Týmto problémom sa teraz zaoberajú najlepšie geopolitické mozgy a iné orgány. (Ak by niekto podráždene reagoval, že veď tu bola Kuba a „karibská kríza“, tak tomu len toľko, [...]

Ficova prezidentská amnestia

10.03.2014

Popri všetkých diskutovaných rizikách, ktoré môžu nastať po zvolení R. Fica za prezidenta, je tu ešte jedno riziko, najväčšie. Ostatných sa neobávam, veď je to štandardný politik… Naše geopolitické a ekonomické väzby mu aj tak veľa nedovolia. To riziko sa volá prezidentská amnestia. Asi určite nie v imbecilnom štýle V. Havla alebo V. Mečiara, ale skôr v ešte [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

phrubec

O spoločnosti a krkolomnom pobyte v nej vďaka našej biológii, politike, náboženstvu a dejinám, ktoré nám niekedy pomáhajú a niekedy presne naopak. Ale kedy ako?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 72075x
Priemerná čítanosť článkov: 3003x

Autor blogu

Kategórie