Založ si blog

Pavol Frešo bude kandidovať na župana ako nezávislý (voľby 2013)

Včera o tom rozhodlo SDKÚ-DS. Začal sa plíživý proces rozkladu bývalej kľúčovej strany.

Po tom, ako bratislavské staré štruktúry verné línii Mikuláša Dzurindu prevalcovali župana Bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša a podporili Luciu Žitňanskú, je jasné, kto v SDKÚ-DS naozaj vládne. A hlavne to, aké princípy a hodnoty vládnu.
Volič to určite nie je, lebo volič to nikdy ani nebol.

Ak SDKÚ-DS po neslýchane trápnej strate Bratislavy, pretože nemohla nepostaviť takú famóznu kandidátku, akou bola bývalá dobrá herečka, ale absurdná velvyslankyňa Magda Vášáryová, stratí ešte aj poslednú baštu, bratislavský kraj, tak to bude jej posledný veľký krok podľa známeho scenára z autorskej dielne HZDS-ĽS.
Scenár sa volá…, zabudol som ho, ale je to veľmi tragikomický názov, spomeniem si naň do konca tohto blogu…

Uspešný trnavský župan Tibor Mikuš, bývalý vysoký funkcionár HZDS-ĽS, je dobrý príklad ako sa dá opakovane uspieť vo voľbách aj bez podpory akože veľkej a akože materskej strany.

Pavol Frešo, obľúbený – neobľúbený, úspešný – neúspešný, všetko jedno, nereformovateľné kriminálne štruktúry SDKÚ-DS aj tak vždy rozhodnú podľa svojich potrieb a záujmov.
Lebo vždy takto rozhodovali.

 

Pokiaľ týchto korupčníkov a klientelistov volič nevypoklonkuje aj z miestnych zastupiteľstiev, dotiaľ bude SDKÚ-DS chorá strana.
Ale veď nech! Napríklad taký Pavol Frešo, hmm, starať sa ako komunistický aparátnik do toho, kto môže vystúpiť na nejakých slávnostiach, preto lebo, je tiež choré. Takto by sa asi Mikuláš Dzurinda nikdy neznížil. Nech je mu toto málo ku cti.

 

(Agentúrne správy nič nehovoria, ako sa na celú vec díva Ivan Mikloš. Alebo sa už v cele predbežného zadržania nedajú robiť tlačovky?)

Všetku moc sovietom! Všetku moc ľudovej platforme!

27.03.2014

„Všetku moc ľudovému komisárovi Kiskovi! Ani jeden hlas socialistickej buržoázii!“ (Takto treba do nich, súdruhovia! Takto sa robí predvolebná agitácia. Pozrite sa, ako sa do nej zapojili súdruhovia z denníka SME a týždenníka TÝŽDEŇ. Tak je to správne, tak to má byť! Ponovembrové „Rudé právo“ žije, ponovembrový „Svět socialismu“ [...]

Súčasná geopolitická kríza je pomenovaná: tango nohavičky o 2 čísla menšie

13.03.2014

Prečo niekto môže nosiť tango nohavičky o 10 čísiel väčšie (vieme, že je to veľmi sexy), a prečo niekto iný musí nosiť hlboko zarezané o 2 čísla menšie? Poprípade ešte menšie? Týmto problémom sa teraz zaoberajú najlepšie geopolitické mozgy a iné orgány. (Ak by niekto podráždene reagoval, že veď tu bola Kuba a „karibská kríza“, tak tomu len toľko, [...]

Ficova prezidentská amnestia

10.03.2014

Popri všetkých diskutovaných rizikách, ktoré môžu nastať po zvolení R. Fica za prezidenta, je tu ešte jedno riziko, najväčšie. Ostatných sa neobávam, veď je to štandardný politik… Naše geopolitické a ekonomické väzby mu aj tak veľa nedovolia. To riziko sa volá prezidentská amnestia. Asi určite nie v imbecilnom štýle V. Havla alebo V. Mečiara, ale skôr v ešte [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

phrubec

O spoločnosti a krkolomnom pobyte v nej vďaka našej biológii, politike, náboženstvu a dejinám, ktoré nám niekedy pomáhajú a niekedy presne naopak. Ale kedy ako?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 72072x
Priemerná čítanosť článkov: 3003x

Autor blogu

Kategórie