Založ si blog

Fico proti katolíkom

Aktuálny stav 1:0 na penalty (píska Viktor Kassai).

Sviatok nejakej Panenkymáriesedembolestnejpatrónkyslovenska? Sem alebo tam! Je to vôbec zaslúžilá súdružka? O týchto veciach predsa môže rozhodovať politická strana ako o grafikone vnútroštátnej prepravy jatočného dobytka alebo o sadzbe DPH na kosáky a kladivá.

Nejaké ekonomické úspory sú len púha zámienka. Podstatné je ukázať, kto tu teraz zase vládne. A aká ideológia. (Niečo ako reparát pre ľudí, ktorí z objektívnych príčin nestihli vládnuť v rokoch 1948-1989. Napr. kvôli veku.)

Ale prečo nikto nenavrhol zrušiť ako sviatok komunisticko-čechoslovakistické SNP?

(Ak by niekto náhodou nevedel, čo to bol čechoslovakizmus a kto to bol napr. Edvard Beneš a aké mal názory na nás Slovákov a na postavenie Slovenska v Československu, nech si to starostlivo dohľadá. A ak by niekto náhodou nevedel, čo to bol komunizmus na Slovensku, nech sa ani neunúva niečo dohľadávať…)

 

Alebo prečo nikto nenavrhol zrušenie ako sviatku 1. máj? To by bola symbolika! Úspora a hneď aj ekonomický rast získaný na úkor pofľakovania sa. Oslava práce oslávená skutočnou prácou v pracovnom dni, v pracovnej dobe a v pracovnom oblečení.

Ani nadčasy by zamestnávatelia nemuseli preplácať za 1. máj. Tie by boli automaticky predisponované ako sponzorský dar vďačných pracujúcich, inak štatistických katolíkov, na účet Strany práce a istoty (SPI).

(Nesmierne ma pobavil výrok nejakého vyššieho referenta bratislavsko-trnavskej divízie, že si návrh SPI ešte nechá prejsť hlavou, teda nejakí jeho odborníci na nejaké právo si to nechajú prejsť hlavou. Toto už ani nekomentujem, pre smiech nevládzem.)

 

 

V každom prípade sa dajú čakať mohutné demonštrácie typu „neberte nám Markízu, patrónku Slovenska“. (Inak povedané, „neberte nám milovaný bulvár, chlieb náš každodenný.“)

Všetku moc sovietom! Všetku moc ľudovej platforme!

27.03.2014

„Všetku moc ľudovému komisárovi Kiskovi! Ani jeden hlas socialistickej buržoázii!“ (Takto treba do nich, súdruhovia! Takto sa robí predvolebná agitácia. Pozrite sa, ako sa do nej zapojili súdruhovia z denníka SME a týždenníka TÝŽDEŇ. Tak je to správne, tak to má byť! Ponovembrové „Rudé právo“ žije, ponovembrový „Svět socialismu“ [...]

Súčasná geopolitická kríza je pomenovaná: tango nohavičky o 2 čísla menšie

13.03.2014

Prečo niekto môže nosiť tango nohavičky o 10 čísiel väčšie (vieme, že je to veľmi sexy), a prečo niekto iný musí nosiť hlboko zarezané o 2 čísla menšie? Poprípade ešte menšie? Týmto problémom sa teraz zaoberajú najlepšie geopolitické mozgy a iné orgány. (Ak by niekto podráždene reagoval, že veď tu bola Kuba a „karibská kríza“, tak tomu len toľko, [...]

Ficova prezidentská amnestia

10.03.2014

Popri všetkých diskutovaných rizikách, ktoré môžu nastať po zvolení R. Fica za prezidenta, je tu ešte jedno riziko, najväčšie. Ostatných sa neobávam, veď je to štandardný politik… Naše geopolitické a ekonomické väzby mu aj tak veľa nedovolia. To riziko sa volá prezidentská amnestia. Asi určite nie v imbecilnom štýle V. Havla alebo V. Mečiara, ale skôr v ešte [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

phrubec

O spoločnosti a krkolomnom pobyte v nej vďaka našej biológii, politike, náboženstvu a dejinám, ktoré nám niekedy pomáhajú a niekedy presne naopak. Ale kedy ako?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 72081x
Priemerná čítanosť článkov: 3003x

Autor blogu

Kategórie