Založ si blog

Lucia Žitňanská HORE BEZ!

Čo robiť, v sobotu? Sledovať, ako naši konečne porazia Čechov, alebo ako si konkláve istej zanikajúcej cirkvi zvolí pápežku, lebo si to tak želá ich duch svätý? (Nemenovať! Nerúhať sa! Nenadávať!)
Alebo pustiť deti do voľnej prírody, alebo urobiť ďalších sto možností, čo treba? Som v riadnom pomykove.

Na niektoré z udalostí časom aj tak zabudnem, ako na úplne banálne hlúposti.
Ale možno sa od soboty začnú diať VECI. Chystá sa totiž udalosť kozmického významu, stredoeurópskeho. Kľudne ho nazvem stredozem.

 

Čiže ten zázrak.
S čím takým vyrukuje nová líderka? (Nedá sa povedať, že by ma ostatní protikandidáti nezaujímali, ale…) Nenapadá ma nič iné, len to, že sa vytasí s HORE BEZ! Veď akú protizbraň stredozeme môže zvoliť jej hlavný a úhlavný rival? DOLE BEZ? No povedzme. Ale aj nová líderka SDKÚ-DS, a teda logicky aj líderka celej pravice, má túto zbraň, dole bez.

Veru, tým dňom sa začne neľútostný zápas, kto z koho. Taký Harabin to s ňou ustal, ten s ňou vedel hrať, ako Česi s nami. Ale to bola úplne iná partia. To bola len nejakou limitovanou ministerkou. To sa ešte nemohla realizovať naplno!

 

Inak, aj ja som dávnejšie tušil, že s pravicou na Slovensku to nie je celkom OK, keď na rôzne veľmi vážne pozície vo verejnej správe zanovite presadzovala kadejaké kreatúry. Akože profesionálov.
Moju obľúbenú herečku Vášáryovú som už voľakedy spomínal, tak sa nebudem opakovať…

 

Moja stará mama si na novú líderku rada spomína, ako na tú pani, čo stále hovorí o nejakom zverejňovaní zmlúv na internete. Boha, to ale bola ambícia! Napoleonska! Kozmická!
Keby tak konečne dostala Mečiara a jeho juntu do väzenia a skonfiškovala im ich NÁŠ majetok, to by som teraz nemohol proti nej povedať ani mäkké ef.

Samozrejme, viem, uznávam, sú tu tie poondiate slovenské súdy Harabin a.s., pred nimi ešte Trnkova prokuratúra a.s., a ešte pred nimi slovenská polícia Kaliňák a.s. a úplne na začiatku amnestia z advokátskej kancelárie Mečiar a spol. Cez nich sa NIČ nedalo a nebude dať.
Lenže taká vláčna, trochu ospalá, stredne neurotická, poslušná a veľmi, veľmi málo odvážna nová líderka sa môže ešte tak hodiť do náručia náprotivku Figeľovi, a nie do ringu s buldogom Ficom, čiže naštartovaným apgrejdnutým Mečiarom.

 

Čo robiť, v sobotu?
No, Dzurinda by mohol zase kandidovať, pretože nemá dôstojného nástupcu. Zabudol si ho vychovať. Mal by, ako to už len ON VIE, pozorne načúvať hlasom svojej úslužnej strany. Hlasom zdola. Z úplného dna…
No a možno nás prekvapí niekto spoza opony. Nejaký štvrtý, piaty, šiesty kandidát. Napríklad Kaník. Ten má guráž. Trochu mi pripomína českého Ratha.

 

P.S.: Samozrejme, Žitňanská nebude predsedníčka serióznej strany. Stavím na to 1:1000. A takú ranu z milosti priamo do čela si zase táto strana nezaslúži. To skôr legálnu eutanáziu.

Všetku moc sovietom! Všetku moc ľudovej platforme!

27.03.2014

„Všetku moc ľudovému komisárovi Kiskovi! Ani jeden hlas socialistickej buržoázii!“ (Takto treba do nich, súdruhovia! Takto sa robí predvolebná agitácia. Pozrite sa, ako sa do nej zapojili súdruhovia z denníka SME a týždenníka TÝŽDEŇ. Tak je to správne, tak to má byť! Ponovembrové „Rudé právo“ žije, ponovembrový „Svět socialismu“ [...]

Súčasná geopolitická kríza je pomenovaná: tango nohavičky o 2 čísla menšie

13.03.2014

Prečo niekto môže nosiť tango nohavičky o 10 čísiel väčšie (vieme, že je to veľmi sexy), a prečo niekto iný musí nosiť hlboko zarezané o 2 čísla menšie? Poprípade ešte menšie? Týmto problémom sa teraz zaoberajú najlepšie geopolitické mozgy a iné orgány. (Ak by niekto podráždene reagoval, že veď tu bola Kuba a „karibská kríza“, tak tomu len toľko, [...]

Ficova prezidentská amnestia

10.03.2014

Popri všetkých diskutovaných rizikách, ktoré môžu nastať po zvolení R. Fica za prezidenta, je tu ešte jedno riziko, najväčšie. Ostatných sa neobávam, veď je to štandardný politik… Naše geopolitické a ekonomické väzby mu aj tak veľa nedovolia. To riziko sa volá prezidentská amnestia. Asi určite nie v imbecilnom štýle V. Havla alebo V. Mečiara, ale skôr v ešte [...]

Daniel Lipšic

Lipšic sa mal na generálnej prokuratúre dopustiť protiprávneho konania. Normalizácia pokračuje, reagoval prokurátor

30.04.2024 09:29

Prokurátor tvrdí, že rozhovor absolvoval počas obedňajšej prestávky.

Sopka / Ruang /

V Indonézii opäť vybuchla sopka Ruang, úrady uzavreli letisko v Manade

30.04.2024 09:29

Pri erupcii vychrlila sopka popol do výšky takmer dvoch kilometrov.

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

phrubec

O spoločnosti a krkolomnom pobyte v nej vďaka našej biológii, politike, náboženstvu a dejinám, ktoré nám niekedy pomáhajú a niekedy presne naopak. Ale kedy ako?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 72127x
Priemerná čítanosť článkov: 3005x

Autor blogu

Kategórie